+31(0)35 240 01 08 info@polestarcapital.nl

Per 1 juli 2019 gaat Finquiddity Vermogensbeheer verder onder de naam Polestar Capital. Deze nieuwe naam is gekozen om beter te illustreren waar onze organisatie voor staat: Het financieren van projecten met maatschappelijke impact die (nog) niet of niet volledig door andere partijen worden gefinancierd.

Onder de naam Polestar Capital blijven wij andere financiers gidsen naar zinvolle financieringen met een maatschappelijk rendement en financieel rendement. Dit doen wij door zelf innovatieve financiële oplossingen te structureren en door fondsen te beheren met een mandaat dat ruimte biedt om het financieringsgat in te vullen dat ontstaat doordat andere financiers (nog) niet kunnen of willen acteren.

Ons logo bestaat uit een ster met 3 groene en 1 blauwe straal. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze stralen de zinvolle impact die onze organisatie nastreeft. De blauwe straal staat voor financieel rendement, een voorwaarde om op langere termijn waarde te kunnen toevoegen. De groene stralen staan voor additionaliteit, effectiviteit en schaalbaarheid. Iedere financiering die wij overwegen wordt op basis van tenminste deze vier criteria getoetst. Wij geloven in het realiseren van impact door projecten met een aantrekkelijke risico-rendement verhouding, die additioneel zijn ten opzichte van de status quo, die een effectieve oplossing bieden voor een maatschappelijke uitdaging en die repliceerbaar en schaalbaar zijn. En wij vinden het geweldig om iedere dag zulke projecten te mogen financieren. Daarom zijn wij Polestar Capital.