+31(0)35 240 01 08 info@polestarcapital.nl

Zinvol rendement

Wij bieden financieel en maatschappelijk rendement,
met een beheerst risicoprofiel, aan publieke en
commerciële investeerders.

Oplossingsgerichte financiering

Wij bieden kansrijke projecten met impact, de financiering 
die zij nodig hebben om hun project te kunnen realiseren

Versneller van verduurzaming

Door projecten te financieren die innovatief, effectief
en schaalbaar zijn, versnellen wij de energietransitie
en circulaire transitie

Polestar Circular Economy Debt Fund

Het Polestar Circular Debt Fund (PCDF) financiert innovatieve circulaire productie ondernemingen. Bijvoorbeeld scale-ups die van reststromen een grondstof of eindproduct maken. Doel van het fonds is afvalvermindering, het substitueren van fossiele grondstoffen met circulaire grondstoffen en het verminderen van CO2 uitstoot. En, een 6% netto rendement voor onze investeerders. Daartoe verstrekt het fonds (achtergestelde) leningen voor de toepassing van bewezen maar nieuwe (recycling) technieken die de potentie hebben de conventionele industrie waarin zij actief zijn te transformeren. Dergelijke initiatieven zijn vaak te innovatief voor bankfinanciering en te duur voor aandelenkapitaal, terwijl juist de realisatie van de eerste toepassing op commerciële schaal cruciaal is voor verdere opschaling met grootschalige impact. Met onze praktijkervaring kunnen wij deze projecten gepaste financiering bieden voor de realisatie van hun project. Tegelijk bieden wij onze investeerders zowel maatschappelijk als financieel rendement.

Het PCDF is momenteel met financiers en partners in gesprek over de oprichting van het fonds. Neem voor meer informatie contact op via info@polestarcapital.nl

Polestar Capital

Polestar Capital is een vermogensbeheerder die oplossingsgerichte financiering biedt aan kansrijke initiatieven met een zinvol (vernieuwend, effectief en schaalbaar) maatschappelijk rendement.