+31(0)35 240 01 08 info@polestarcapital.nl

Zinvol rendement

Wij bieden financieel en maatschappelijk rendement,
met een beheerst risicoprofiel, aan publieke en
commerciële investeerders.

Oplossingsgerichte financiering

Wij bieden kansrijke projecten met impact, de financiering 
die zij nodig hebben om hun project te kunnen realiseren

Versneller van verduurzaming

Door projecten te financieren die innovatief, effectief
en schaalbaar zijn, versnellen wij de energietransitie
en circulaire transitie

Over Polestar Capital 

Wij geloven dat innovatieve projecten essentieel zijn voor het realiseren van zinvol maatschappelijke impact maar zien dat dergelijke projecten helaas vaak niet tot realisatie komen door een tekort aan kapitaal. Daarom is het onze missie om kansrijke projecten te financieren die andere financiers (banken en private equity):

  • niet financieren (innovatief / constructie-fase)
  • nog niet financieren (start-ups, scale-ups)
  • niet voldoende financieren (te laat of onvolledig)

Wij bieden onze financiers een financieel en maatschappelijk rendement met een beheerst risicoprofiel. En we bieden onze klanten de financieringsoplossing die zij nodig hebben voor het realiseren van hun project. Zonder deze financiering was hun project er vaak niet gekomen, en zou hun impact niet gerealiseerd zijn. En dat terwijl het juist onze passie is de meest uitdagende financieringsvraagstukken op te lossen. Hoe complexer de financieringsvraag en hoe betekenisvoller de impact, hoe leuker wij het vinden om een project financierbaar te helpen worden en een project een passende financiering aan te kunnen bieden. 

Onze belangrijkste instrumenten zijn onze juridische en financiële kennis, die wij hebben opgedaan bij banken en advocatenkantoren, en tijdens onze decennialange reis met Polestar Capital. Deze kennis zetten wij in door risico’s te identificeren, kwantificeren en mitigeren, door projecten te helpen met het professionaliseren van hun (financierings)structuur en (corporate)documentatie en door te acteren waar andere financiers dat (nog) niet doen. Wij hopen hiermee richting te geven aan andere (impact)financiers, daarom heten we Polestar Capital.

Polestar Capital is in het bezit van een vermogensbeheervergunning op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Theo Hendriks

Theo Hendriks (1963), Directeur, is bedrijfseconoom, heeft gestudeerd aan de UvA en heeft 20 jaar kapitaalmarkt ervaring bij o.a. Citibank, Rabobank en Toronto Dominion Bank. Zijn focus ligt op portefeuille management en het optimaliseren van financiële investeringsstructuren.

Daan van Kassel

Daan van Kassel (1986), Investment Manager, heeft bedrijfskunde en financieel management gestudeerd aan de VU en UVA, en heeft ervaring opgedaan bij twee vermogensbeheerders, als Rabobank-trainee en als consultant. Daan focust op het beoordelen van financieringsaanvragen en het begeleiden van (circulaire) ondernemers van businessplan tot financial close.

Philip Tan

Philip Tan (1973), Juridisch Directeur, is jurist, heeft gestudeerd aan de VU  en heeft bijna 9 jaar als advocaat bij Stibbe gewerkt op bank- en effectenrecht, M&A en energie. Twee jaar bij Brabers te Den Haag in public affairs. Zijn focus ligt op duurzaam, structurering van doorwrochte solide en afgewogen investeringsstructuren, juridische en fiscale optimalisatie.

Dianne Hageman

Dianne Hageman (1993), Investment Associate, heeft een Master Finance en een Master Accountancy behaald aan de Universiteit van Tilburg, en is gestart daarna met het Young Talent Program bij KPMG waar ze ervaring heeft opgedaan bij de afdelingen Corporate Finance, Forensic Investigations en Audit. Haar passie: helpen van ondernemers met het behalen van hun doelen en het adviseren over strategische en financiële vraagstukken.

Lieke Knaapen

Lieke Knaapen (1989), Investment Manager, is bedrijfseconoom en jurist, heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en Universiteit Utrecht, is begonnen als advocaat bij Houthoff en heeft ervaring opgedaan in de bancaire sector. Lieke focust zich op het beoordelen van businessplannen en het begeleiden van ondernemers voor- en na closing, zowel vanuit de rol als financier als aandeelhouder.

Carola van Beerendonk

Carola Beerendonk, Office Manager.

Jan-Willem König

Jan-Willem König (1978), Commercieel Directeur, is bedrijfseconoom, heeft gestudeerd aan de Erasmus universiteit en heeft ervaring in corporate finance, fiscale- en financiële structurering, M&A, projectfinanciering, projectbeheer en participatiebeheer in de sector duurzame energie. Zijn focus ligt op het ondersteunen van de projectontwikkelaar om duurzame projecten gerealiseerd te krijgen. 

Polestar Capital

Polestar Capital is een vermogensbeheerder die oplossingsgerichte financiering biedt aan kansrijke initiatieven met een zinvol (vernieuwend, effectief en schaalbaar) maatschappelijk rendement.