+31(0)35 240 01 08 info@polestarcapital.nl

Zinvol rendement

Wij bieden financieel en maatschappelijk rendement,
met een beheerst risicoprofiel, aan publieke en
commerciële investeerders.

Oplossingsgerichte financiering

Wij bieden kansrijke projecten met impact, de financiering 
die zij nodig hebben om hun project te kunnen realiseren

Versneller van verduurzaming

Door projecten te financieren die innovatief, effectief
en schaalbaar zijn, versnellen wij de energietransitie
en circulaire transitie

Over Polestar Capital 

Wij geloven dat innovatieve projecten essentieel zijn voor het realiseren van zinvol maatschappelijke impact maar zien dat dergelijke projecten helaas vaak niet tot realisatie komen door een tekort aan kapitaal. Daarom is het onze missie om kansrijke projecten te financieren die andere financiers (banken en private equity):

  • niet financieren (innovatief / constructie-fase)
  • nog niet financieren (start-ups, scale-ups)
  • niet voldoende financieren (te laat of onvolledig)

Wij bieden onze financiers een financieel en maatschappelijk rendement met een beheerst risicoprofiel. En we bieden onze klanten de financieringsoplossing die zij nodig hebben voor het realiseren van hun project. Zonder deze financiering was hun project er vaak niet gekomen, en zou hun impact niet gerealiseerd zijn. En dat terwijl het juist onze passie is de meest uitdagende financieringsvraagstukken op te lossen. Hoe complexer de financieringsvraag en hoe betekenisvoller de impact, hoe leuker wij het vinden om een project financierbaar te helpen worden en een project een passende financiering aan te kunnen bieden. 

Onze belangrijkste instrumenten zijn onze juridische en financiële kennis, die wij hebben opgedaan bij banken en advocatenkantoren, en tijdens onze decennialange reis met Polestar Capital. Deze kennis zetten wij in door risico’s te identificeren, kwantificeren en mitigeren, door projecten te helpen met het professionaliseren van hun (financierings)structuur en (corporate)documentatie en door te acteren waar andere financiers dat (nog) niet doen. Wij hopen hiermee richting te geven aan andere (impact)financiers, daarom heten we Polestar Capital.

Polestar Capital is in het bezit van een vermogensbeheervergunning op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Theo Hendriks

Theo Hendriks (1963), Directeur, is bedrijfseconoom, heeft gestudeerd aan de UvA en heeft 20 jaar kapitaalmarkt ervaring bij o.a. Citibank, Rabobank en Toronto Dominion Bank. Zijn focus ligt op portefeuille management en het optimaliseren van financiële investeringsstructuren.

Philip Tan

Philip Tan (1973), Juridisch Directeur, is jurist, heeft gestudeerd aan de VU  en heeft bijna 9 jaar als advocaat bij Stibbe gewerkt op bank- en effectenrecht, M&A en energie. Twee jaar bij Brabers te Den Haag in public affairs. Zijn focus ligt op duurzaam, structurering van doorwrochte solide en afgewogen investeringsstructuren, juridische en fiscale optimalisatie.

Lieke Knaapen

Lieke Knaapen (1989), Investment Manager, is bedrijfseconoom en jurist, heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en Universiteit Utrecht, is begonnen als advocaat bij Houthoff en heeft ervaring opgedaan in de bancaire sector. Lieke focust zich op het beoordelen van businessplannen en het begeleiden van ondernemers voor- en na closing, zowel vanuit de rol als financier als aandeelhouder.

Jan-Willem König

Jan-Willem König (1978), Commercieel Directeur, is bedrijfseconoom, heeft gestudeerd aan de Erasmus universiteit en heeft ervaring in corporate finance, fiscale- en financiële structurering, M&A, projectfinanciering, projectbeheer en participatiebeheer in de sector duurzame energie. Zijn focus ligt op het ondersteunen van de projectontwikkelaar om duurzame projecten gerealiseerd te krijgen. 

Daan van Kassel

Daan van Kassel (1986), Investment Manager, heeft bedrijfskunde en financieel management gestudeerd aan de VU en UVA, en heeft ervaring opgedaan bij twee vermogensbeheerders, als Rabobank-trainee en als consultant. Daan focust op het beoordelen van financieringsaanvragen en het begeleiden van (circulaire) ondernemers van businessplan tot financial close.

Dianne Hageman

Dianne Hageman (1993), Junior Investment Manager, heeft een Master Finance en een Master Accountancy behaald aan de Universiteit van Tilburg, en is gestart daarna met het Young Talent Program bij KPMG waar ze ervaring heeft opgedaan bij de afdelingen Corporate Finance, Forensic Investigations en Audit. Haar passie: helpen van ondernemers met het behalen van hun doelen en het adviseren over strategische en financiële vraagstukken.

Carola Beerendonk

Carola Beerendonk, Office Manager.

Marie-Anne Moerland

Marie-Anne Moerland (1976), Controller, is van huis uit accountant, heeft gestudeerd aan Nyenrode Business Universiteit, heeft 8 jaar in de controlepraktijk gewerkt bij PricewaterhouseCoopers en heeft ruim 15 jaar ervaring als Senior Financial (controller/financieel manager) bij diverse bedrijven.  Marie-Anne focust zich op de administratieve organisatie en interne controle, risicomanagement, de planning- en control cyclus en rapportages.

Reinier van der Vusse

Reinier van der Vusse (1980), Business Development Manager, heeft een master International Business behaald aan de Universiteit Maastricht. Reinier heeft gewerkt bij Greenchoice en RebelGroup. Hier heeft hij ruime ervaring opgedaan in project ontwikkeling binnen de Circulaire Economie. Zijn unieke kennis van beleidsontwikkeling, hands-on marktkennis en relevante netwerk zorgt ervoor dat hij projecten kan versnellen en succesvol kan ontwikkelen. Zijn plezier haalt hij uit het verder helpen van ondernemers en projecten die daadwerkelijk de circulaire en duurzame transitie versnellen.

Sanne Houdijk

Sanne Houdijk (1984), Senior Legal Counsel, heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Zij heeft acht jaar als advocaat gewerkt op de sectie banking en finance bij Houthoff en daarna ervaring opgedaan als senior legal counsel investments bij Aegon. Haar expertise in projectfinancieringen, en de daarbij behorende ingewikkelde juridische structuren, zet zij graag in om ondernemers verder te helpen bij het realiseren van nieuwe duurzame projecten.

Raoul Le Doux

Raoul Le Doux (1988), Junior Investment Manager, heeft na het afronden van zijn master Finance en Strategic Management aan de Universiteit van Tilburg, ervaring opgedaan binnen de bancaire sector en is voor langere tijd werkzaam geweest bij twee vermogensbeheerders. Zijn doel is ondernemers op een heldere manier begeleiden met hun financieringsaanvraag en ze verder helpen met het realiseren van hun ambities.

Boudewijn Klein Rouweler

Boudewijn Klein Rouweler (1989), is  Junior Investment Manager. Na het afronden van een MSc in Fiscale Economie (Universiteit van Amsterdam), heeft Boudewijn van 2016 tot 2020 als Fiscaal Adviseur en later als Strategie Consultant gewerkt bij Deloitte. Boudewijn heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van financiële- en strategische advisering van (multinationale) ondernemingen. Boudewijn is zowel voor- als na financial close betrokken en kenmerkt zich door zijn passie voor duurzaam ondernemen.

Polestar Capital

Polestar Capital is een vermogensbeheerder die oplossingsgerichte financiering biedt aan kansrijke initiatieven met een zinvol (vernieuwend, effectief en schaalbaar) maatschappelijk rendement.